10 Ιουν 2010

μαγειρεύουμε “μαντί”;!

(παραδοσιακό φαγητό)
υλικά
κιμάς
τριμμένο κρεμμύδι
πιπέρι μαύρο και κόκκινο
αλεύρι
νερό
γιαούρτι
σκόρδο
βούτυρο
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό και το αλάτι. Ανοίγουμε φύλλο, μετά το κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια. Ζυμώνουτμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη και βάζουμε από λίγο στα μικρά τετραγωνάκια. Κατόπιν κλείνουμε τα τετραγωνάκια στο πλάι σαν καραβάκια. Αλείβουμε το ταψί με λάδι και βάζουμε όλα τα καραβάκια μέσα με τη σειρά και το ραντίζουμε και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς. Όταν κοκκινίσει το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το γιαούρτι, στουμπάμε το σκόρδο και το ρίχνουμε λίγο αλάτι και το ρίχνουμε πάνω στα καραβάκια.
Στο τηγάνι βάζουμε βούτυρο και το καίμε. Μετά βάζουμε το κόκκινο πιπέρι, το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω στο φαγητό. Το σερβίρουμε στα πιάτα και το τρώμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου